Filmy, které stojí za to vidět

pondělí 5. prosince 2016

S přicházejícími zimními dny přichází i chuť zalézt do postele, zachumlat se do deky a s horkým kakaem číst knížku nebo koukat na filmy. Dneska půjde právě o filmy. Nebudou Vánoční, protože si v tuhle dobu stačí pustit televizi a máte jich spoustu. Dneska půjde spíše o filmy, které moc lidí nezná.
S kamarádem vyhledáváme filmy, které nejsou tak známé. Většinou bývají smutné, ale především v sobě nesou nějakou myšlenku, nad kterou se pravděpodobně zamyslí každý jinak a to je na nich nejlepší. Někoho snad inspiruji, a ti kteří už filmy viděli mi můžou napsat do komentářů názor, jak se jim film líbil.

1. Neopouštěj mě
Jako první film, bych chtěla zmínit určitě můj nejoblíbenější film.
Kathy H. pracuje jako pečovatelka dárců orgánů. Postupně vzpomíná na své dětství v Hailshamu. Vzpomíná na své přátele Tommyho a Ruth, kteří s ní vyrůstali. Přemýšlí nad záhadami, které jí na škole potkaly. Vzpomíná, jaké to bylo, když zjistila, jaké mají děti z Hailshamu poslání. Snaží se vyřešit, proč byla škola posedlá uměním a nakonec se podaří tajemství odkrýt. Jestli je však pravdivé musí teprve zjistit.
Upřímně je tento film hodně smutný a pláči se pravděpodobně neubráníte.
Trailer ke shlédnutí ZDE.

2. Nezapomeň na mě
Rebelující mladík Tyler Roth se zamiluje do dívky Ally. Nedá se říct, že by bylo všechno fajn. Oba řeší problémy, ale až tragédie v obouch rodinách způsobí, že jejich nečekaná láska musí projít těžkou zkouškou.
Viděla jsem tento film několikrát a i tak jsem jej nikdy zcela nepochopila. Donutí vás, se zaručeně zamyslet a to hlavně po skončení.
Trailer ke shlédnutí ZDE.

3. Věčně mladá
Adaline havaruje se svým autem, avšak stane se zázrak, ona přežije a přestane stárnout. Postupem času Adeline zjistí, že je to spíše překážka v životě. Nemůže najít lásku a sleduje, jak její dcera stárne. Po letech osamoceného života se jí však v životě objeví Ellis Jones a ona se do něj zamiluje. Vše vypadá idilicky až do chvíle než se setká s Ellisovým otcem, který v Adeline pozná dívku, kterou kdysi miloval.
Zajímavý příběh, nečekaný konec.
Trailer ke shlédnutí ZDE.
4. Dokonalý smysl
Příběh je rozdělen na dva příběhy, které se vzájemně prolínají. Michael- mladý šéfkuchař a Susan - dívka ze sousedství k sobě chovají hluboké city, avšak celý svět okolo nich jakoby se hroutil. Nikdo nejprve neví co se děje. Lidé se cítí nejprve podivně a následně postupně ztratí čich, chuť a nakonec i sluch a dále ostatní smysly. Důvodem je zanedbané životní prostředí. Autor chtěl poukázat na zanedbávání naší planety i sami sebe.
Tento film, také rozhodně patří mezi mé oblíbence a neměl by chybět ani vám na seznamu filmů, co chcete vidět.
Trailer ke shlédnutí ZDE.
5. Velký Gatsby
Film patří sice mezi známější, ale nemohu si odpustit, ho sem zkrátka nedat.
Příběh života Nicka Carawaye, který se přestěhuje do New Yorku s nadějí, že nalezne svůj vlastní svět. Usadí se však blízko domu Jaye Gatsbyho, a také kousek od své sestřenice Daisy, která bydlí na protějším ostrově se svým manželem. Nicka Gatsby natolik fascinuje, že se stane součástí bohatých lidí a jejich iluzí. Jako svědek píše příběh skutečností, co se mu v životě objevily.
Trailer ke shlédnutí ZDE.
6. Charlieho malá tajemství
Život Charlieho nebyl tak veselý, do té chvíle než potkal dva přátele, kteří mu obrátili život naruby. Vyrovnává se s první láskou, sebevraždou svého přítele a vlastní duševní chorobou. Prožívá vlastní verzi dospívání, které není zrovna jednoduché a je jen na něm, jak to všechno na střední škole zvládne.
Spoustu skvělých myšlenek a momentů, které bychom si měli více uvědomovat.
Trailer ke shlédnutí ZDE.
7. Teorie všeho
Neuvěřitelný příběh Stephena Hawkinga, který je jedním z nejchytřejších lidí na této planetě. Bohužel i s takovou inteligencí nemůže pochopit svůj vlastní osud a jak je možné, že ho zachránilo něco tak jednoduchého jako je láska. S Jane se vzepřou jeho osudu, vezmou se a snaží se žít normální život. S předpokládaným koncem to jde, ale čím dál hůře.
Trailer ke shlédnutí ZDE.
8. Láska a jiné závislosti
Jamie se uchází o práci reprezentanta velké farmaceutické společnosti. Když čeká v čekárně uvidí krásnou Maggie. Během pár minut si s ní domluví rande a stejně rychle spolu skončí v posteli. Magie totiž nemá času nazbyt, jelikož je prvním stádiu Parkinsonovy choroby. Jamiemu se kariérně daří, ale nepřináší mu to takovou radost. Tu by měl kdyby mohl mít užší vztah s Maggie, což ale není zrovna jednoduchý úkol vzhledem k její chorobě. Jamie je, ale ochoten udělat téměř vše. Bude to stačit?
Trailer ke shlédnutí ZDE.
A co vy? Viděli jste nějaký film, který není tak slavný, ale podle vás by měl být? Napište mi je do komentáře! :) Ráda se nechám inspirovat. :)

Mějte se a smějte se :) Canli :)

5 komentářů

  1. Pekny vyber!
    Neodpouštěj me jsem i cetla a to byla pecka!
    Eva green byla ve smyslu perfektni a na me sla panika,kdyz jsem si představila ze neslysim nevidim atd atd :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem četla! Dalo mi práci knížku sehnat, ale nakonec se podařilo a nelituji toho hledání! :))
      Prožívala jsem podobně. :)

      Vymazat
  2. Super tipy, určitě využiji. Za sebe doporučuji P.S. Miluji tě, i když jsem řvala jako malá ;)

    Kačka ze SISTERSHOODS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super! :)
      Jéé, to jsem neviděla, tak se určitě kouknu. :)

      Vymazat
  3. Ještě by se mohlo líbit S láskou Rosie nebo Než jsem tě poznala :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář, připomínku, názor nebo vaši podporu ♥

Instagram @canliblog

© Canli. Design by FCD.