Jak se stát šťastnou osobou?!

neděle 30. dubna 2017

Jak už se říká mezi blogery, když nemám inspiraci, nechce se mi, nebo bych tahala ty nejposlednější témata, tak raději nepíšu. To byl přesně můj případ za poslední týdny. Nejenom nemoc, ale i čtvrtletí ve škole a moje obří absence přesahovaly mé možnosti a já byla unavená tak moc, že jsem ani sama nechápala, jak ještě můžu fungovat. Taky jste byli tak unavení v poslední době?
To už je ovšem opět minulostí a já jsem tu zpět v plné parádě a s energií na rozdávání.

A teď už k dnešnímu tématu, který bych chtěla probrat.
Jak se stát šťastným?

Ono vlastně ani na tuhle otázku není jednotná odpověď. Každý jsme jiný, jinak myslíme a dělají nám radost odlišné věci, ale i tak se dnes pokusím vám přiblížit věci, díky kterým toho lze dosáhnout.

Užívejme každé chvilky.
Tohle téma je neustále omílané dokolečka a vlastně píšou věci, které fungují, ale už se nepodělí o detaily, o to jak věci aplikovat nebo jak konat. V tomto důsledku si pak myslíme, že stačí, když uděláme něco, co už udělal někdo jiný (avšak jinak, což si neuvědomujeme) a náš život se zázračně obrátí vzhůru nohama. A tak to není. Bohužel.


Pro štěstí je důležité udělat něco vlastního.


Na každého působí něco jiného a jen vy samy víte, co to je. Chopte se toho! To je ten důvod ke štěstí.

U mě jsou to například tyto důvody.

1. Sepsat seznam věcí, za které jsem vděčná.
- Tady si troufám říct, že tohle musí působit na každého, jelikož si díky tomu uvědomíme, co všechno v životě máme. No a řekněte sami, kolik věcí vám ve vašem životě dělá radost? (Já bych je ani nespočítala)

2. Radovat se z maličkostí.

-To se nejspíš nedá naučit, ale pokud máme tento dar, máme z části vyhráno, jelikož nám dělá radost vážně všechno. Např.
Je krásné počasí, máme radost z toho, že můžeme ven. Je ošklivé počasí, máme radost, že se můžeme doma válet v pelechu s dekou, knížkou a čajem/kafem/čokoládou (nehodící se škrtněte) a bez výčitek!
Miluji kopretiny, proto je vyhledávám.
3. Nečekat od lidí mnoho.
- Jsme lidé. Nedokonalí. Často jsme zklamaní, jelikož někdo nesplnil naše očekávání. Mluvme jasně a upřímně a vyvarujeme se tak nepříjemným situacím.
Např.
My ženy často očekáváme mnoho od našich partnerů. Čekáme, že budeme mít dokonalý vztah jako z pohádky či amerického filmu a ono tak to zkrátka není. Nikdy se to nestane. Berme naše partnery tak jak jsou, neočekávejme! Přeci je krásnější, když nám partner udělá radost, aniž bychom něco tušili. Nemám pravdu?
4. Neberte si věci tak osobně.
- Většina slov, která vyjdou z lidských úst jsou odrazem našich osobností a i když jsou mířená někomu jinému, můžou stejně tak silně ublížit i nám. Je důležité si uvědomovat, že lidé bývají naštvaní. Říkají věci, které by normálně neřekli a ani to nemusí myslet, tak jak jsme to pochopili. Zbytečně se trápíme, mezitím co si na nás jen někdo vybil zlost. On je už na jiné vlně, ale my stále přemýšlíme, co je na nás tak špatného. Není to potřeba. Uvědomujme si.

5. Uvědomujme si.

- Žijeme v uspěchané době a zapomínáme. Zapomínáme na to, jak je krásný západ slunce. Jak chutná čerstvé ovoce utržené přímo ze stromu. Jak snídáme společně u jednoho stolu s rodinou či s přáteli. Zastavme se a uvědomme si, že jsme. Teď a tady.
Dělejme, co nás baví. Pro mě je na prvním místě točení s ohněm a světlem. To co držím v ruce jsou poi.
6. Dělejte věci naplno.
- Když jdu kreslit. Kreslím.
Když jdu pracovat. Pracuji.
Když jdu ven s přáteli. Bavím se s nimi.
Když jdu číst. Čtu.
A do nekonečna věcí, které nás každý den baví. Dělejme je pořádně. Výsledky jsou znát.
Hledejme štěstí v těch nejobyčejnějších věcech.
 7. Najděme si čas sami na sebe.
- Odpočiňme si. Nechme věci plynout. Buďme jen sami se sebou. Bez sociálních sítí, počítače, mobilu, tabletu. Zkrátka jen me, myself and i.

8. Pochvalme se!

- Nikdo jiný to za nás neudělá.
Choďme do přírody, nabíjí energií.
Těch věcí je 100% více, ale to bych tu byla do zítra. Doufám, že vám těchto pár věcí přinese štěstí a pokud ne, pokuste se najít to vlastní, co vám dělá radost. Nnechte se inspirovat a hledejte. Ono si vás to štěstí pravděpodobně najde samo, ale musíte mít oči otevřený a sledovat ten náš záludný svět.

Mějte se a smějte se :) Canli :)


2 komentáře

  1. Líbí se mi, jak jsi tenhle článek pojala. Jak jsi k tomu napsala "jak na to" a článek má prostě level, než jen článek o tom, co dělá šťastného jen určitého člověka. Podle mě je tohle ten základ, který člověka může udělat šťastného a nejšťastnější nás stejně udělá splněný sen, rodina nebo láska. No, jinak s tím, že nemám o čem psát už se potýkám asi měsíc, abych pravdu řekla.. Je to šílené prázdno..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji za krásný komentář. A máš naprostou pravdu .. řekla bych, že to jsou ty důležité a podstatné věci v životě.
      Pár nápadů mám v záloze, ale ta ÚNAVA. To je zlo. :D

      Vymazat

Děkuji všem za komentář, připomínku, názor nebo vaši podporu ♥

Instagram @canliblog

© Canli. Design by FCD.