13 důvodů proč?

úterý 9. května 2017

Pokud jste ještě nezaregistrovali tohle davové šílenství, pak jsem tu já, abych vám o něm řekla trochu více a názor, který jsem si vytvořila až několik dní po shlédnutí - což mě překvapilo.
Normálně takovéto recenze nepíši, ale tenhle seriál mě donutil se zamyslet. OPĚT. A když mě něco osloví, tak o tom píši, jelikož si myslím, že to stojí za malou zmínku na mém blogu.
Nechci tu spoilovat ani vypisovat detaily a tak jen zkráceně o čem to vlastně je..

Hannah je úplně obyčejná holka jako my všichni dospívající až na jednu malou změnu. JE MRTVÁ.
Sled událostí, které se jí udály v životě ji dohnaly až k sebevraždě. Zanechala za sebou 13 kazet. 13 důvodů proč. Kazety si musí každý vyslechnout a následně je poslat dál, tzn. že všichni vědí o všech. Postupně se odkrývá jedno tajemství za druhým. Claye (jedna z hlavních postav) dostane Hannina smrt asi nejvíce. Kazety dostává jako jedenáctý a rozhodně si nenechá všechno líbit.
Celý seriál provádí lehce depresivní, ale bohužel pravdivá realita, jak to vlastně dneska chodí. A přiznávám,že nejednou jsem měla "husí kůži". Hannah to sice lehce přehání, ale když se to vezme kolem a kolem, má vlastně pravdu. Ale o tom už se přesvědčte sami. 
Je to seriál jako každý jiný. Co vám budu vykládat, není na něm nic světoborného, i když já bych ho možná zařadila mezi nejlepší, (nejsem žádnej seriálovej specialista) ale zarazila mě jedna věc.
Shlédla jsem jej během pár dní a ukončila to s tím, že ok - jen další seriál.
Po několika dnech mě však zastihly myšlenky a já nad tím začala uvažovat. Co vlastně v dnešním světě dohání mladé lidi k sebevraždám?! 
Podle mě má tenhle zdánlivě pubertální seriál hlubší myšlenku, než jen zabavit znuděné dospívající. Jen škoda, že si to neuvědomí tolik lidí, co jej shlédnou. Nebo se pletu?


Je tu mezi vámi někdo, kdo nad tím uvažoval?

Nebo se všichni bavili, když seriál skončil? Kdo z vás měl rád Bryce?

Kritiky byly různé, ale já patřím jednoznačně mezi ty, kteří se těší na druhou sérii ... a nebo se bojím, co se stane? To se uvidí.

Každopádně za mě DOPORUČUJI! Koukněte se! :)

Mějte se a smějte se :) Canli :) 

4 komentáře

  1. Děkuji za doporučení. Teď jsem se dokoukala na seriál od netflixu The stranger things. A hledám právě něco zajímavého, na co bych se dívala při učení na zkoušky. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee ten jsem zase neviděla já, tak vím co bude další. Četla jsem, že jsou si podobný. :) A hodně štěstí při zkouškách! :)

      Vymazat
  2. Tak serial šel úplně mimo me. Já seriálový fanoušek jsem, takže po tomto seriálu se rada podívám :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář, připomínku, názor nebo vaši podporu ♥

Instagram @canliblog

© Canli. Design by FCD.