Zdravé lívance k snídani

sobota 27. února 2016

Ráno přemýšlíte, co si asi tak dát k snídani. Po každodenní ovesné kaši, přeci jenom dostanete chuť na jiný způsob dodání energie a přesto si chcete pochutnat. Já proto dnes zvolila k snídani zdravé a jednoduché lívance s ovesnými vločkami. A překvapivě u nás doma měly docela úspěch. 


Potřebujeme:

2 vajca
200ml mléka
100g ovesných vloček (mletých)
sůl
(popř. trochu mouky na zahuštění)
olej

Postup:

Rozdělíme bílek a žloutek. Bílek vyšleháme se špetkou soli. Je lepší vyšlehat víc tak, aby sníh byl hustý a ne jen nadýchaný. 
Do druhé mísy dáme žloutky, přidáme mléko, ovesné vločky a špetku soli. Rozmícháme a poté přidáme vyšlehaný sníh. Znovu zamícháme a můžeme osmažit na oleji (popř. kokosovém oleji).
Pak už jen položíme na talíř vystlaný kuchyňskou utěrkou, aby lívance nebyly moc mastné.
Hotovo! Můžeme podávat. :)

Tip: 
Jako přílohu si můžete dát bílý jogurt, ovoce, skořici nebo co vás napadne.
A pokud nežijete zdravě.. u nás doma nejvíce chutnali s nuttelou (nebo marmeládou)
Dobrou chuť!

Mějte se a smějte se :) Canli :)

4 komentáře

  1. Musím sa priznať, že lievance som už nejedla zopár rokov... Asi je čas to napraviť. Vďaka za recept :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super :) můžeš pak dát vědět jak to dopadlo :)

      Vymazat
  2. Já lívance snídávám hodně často! :3 Jen nevím, jestli by se mi ráno chtělo šlehat se sněhem. Třeba to někdy zkusím. :3 Procvičím ruku a zápěstí hned po ránu! ☺ Díky za (další) recept! ☺


    Blogerka Klárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já šlehám sníh normálně ručním šlehačem :D :)

      Vymazat

Děkuji všem za komentář, připomínku, názor nebo vaši podporu ♥

Instagram @canliblog

© Canli. Design by FCD.