Ráno přemýšlíte, co si asi tak dát k snídani. Po každodenní ovesné kaši, přeci jenom dostanete chuť na jiný způsob dodání energie a přesto si chcete pochutnat. Já proto dnes zvolila k snídani zdravé a jednoduché lívance s ovesnými vločkami. A překvapivě u nás doma měly docela úspěch.
Potřebujeme:
2 vajca
200ml mléka
100g ovesných vloček (mletých)
sůl
(popř. trochu mouky na zahuštění)
olej
Postup:
Rozdělíme bílek a žloutek. Bílek vyšleháme se špetkou soli. Je lepší vyšlehat víc tak, aby sníh byl hustý a ne jen nadýchaný.
Do druhé mísy dáme žloutky, přidáme mléko, ovesné vločky a špetku soli. Rozmícháme a poté přidáme vyšlehaný sníh. Znovu zamícháme a můžeme osmažit na oleji (popř. kokosovém oleji).
Pak už jen položíme na talíř vystlaný kuchyňskou utěrkou, aby lívance nebyly moc mastné.
Hotovo! Můžeme podávat. :)
Tip:
Jako přílohu si můžete dát bílý jogurt, ovoce, skořici nebo co vás napadne.
Jako přílohu si můžete dát bílý jogurt, ovoce, skořici nebo co vás napadne.
A pokud nežijete zdravě.. u nás doma nejvíce chutnali s nuttelou (nebo marmeládou)
Dobrou chuť!
Mějte se a smějte se :) Canli :)
Musím sa priznať, že lievance som už nejedla zopár rokov... Asi je čas to napraviť. Vďaka za recept :-)
OdpovědětVymazatSuper :) můžeš pak dát vědět jak to dopadlo :)
VymazatJá lívance snídávám hodně často! :3 Jen nevím, jestli by se mi ráno chtělo šlehat se sněhem. Třeba to někdy zkusím. :3 Procvičím ruku a zápěstí hned po ránu! ☺ Díky za (další) recept! ☺
OdpovědětVymazatBlogerka Klárka
Já šlehám sníh normálně ručním šlehačem :D :)
Vymazat